Kommunikationsbyrå verksamma i Finland och Sverige

Välkommen till Nordic Brandstep!

Vi är en kommunikationsbyrå med bas i Stockholm och stark närvaro i Helsingfors specialiserade på samhällsutvecklande- och påverkande verksamheter. Vi tror på att du måste förstå kulturen och språkets nyanser för att kunna nå målgruppen på bästa sätt. Samtidigt behöver ni en trygg partner som ni kan lita på att både gör ett riktigt bra jobb och finns där när ni behöver det som mest.

Med en fot i Sverige och en annan i Finland är vi er strategiska partner när ni vill landa rätt i er kommunikation. Detaljer, nyanser och ett kritiskt tänk som ser i flera dimensioner är något vi alltid jobbar utifrån. Vi vill ta fram kommunikation och design som fastnar och skapar intryck. Som samarbetspartner finns vi här för er i stort som smått och ger alltid vårt allt för att leverera just det ni behöver i er verksamhet.

Corinne Grönholm

VD

+358 50 400 1804

Med en dialekt som är ett hopkok mellan norrländska och finlandssvenska tar Corinne sig fram i företagsvärlden och peppar teamet under såväl lättare som tuffare dagar. Med en inställning att allt är möjligt har hon byggt upp Nordic Brandstep med målet att skapa en välmående arbetsplats som skapar långsiktiga kundrelationer. På Nordic Brandstep fungerar Corinne som VD och projektledare, leder strategiarbeten samt håller i flertalet utbildningar och workshops varje år.

Fun fact: Har bott i norra Norrland i flera år och bygger nu hus ute i Stockholms skärgård
Favoritord på finska: Helmi & kulta (Betyder pärla och guld/älskling)
Favoritord på svenska: Längtan (Även namnet på det snart färdigbyggda huset)

Axel Johansson

Mediaproducent

Med sitt norrländska lugn och en inställning att det han inte kan just nu kan han lära sig löser Axel det mesta inom webbutveckling och rörlig design. På kontoret sprider han energi och glädje med sina glada ”Godmorgon” när han kliver in genom dörren. På Nordic Brandstep är det Axel som konkretiserar designidéer och bygger upp mångsidiga och lättnavigerade hemsidor. När inte webb står på schemat klipper han film eller skapar animationer.

Fun fact: Har bott i USA i fyra år
Favoritord på finska: Yhteystiedot (Betyder ”Kontaktuppgifter”)
Favoritord på svenska: Nalta (betyder lite grann på norrländska).

Hala Khereebe

Grafisk Designer

”I have to explore different ideas” är en fras som Hala ofta glatt konstaterar när teamet och kunderna kommer med den ena designförfrågan efter den andra. När det är dags för att illustrera vill Hala gärna vara i lugn och ro för att ostört kunna jobba i sin kreativa bubbla. Resultaten är alltid enastående. På Nordic Brandstep är det Hala som illustrerar, gör grafisk formgivning och bland annat tar fram skisser på nya webbsidor, alltid med såväl nytänkande design som tillgängligheten i fokus. Som kollega är hon alltid peppande och bidrar med fin energi.

Fun fact: Flyttat från +40 till -40 grader
Favoritord på finska: Sisu
Favoritord på Svenska: Lanseringsfika (en härligt tradition vi har på kontoret)

Bild på liza Nilsson

Liza Nilsson

Webb- och Digital designer – Föräldraledig

Vår glada skåning som alltid bidrar med värme och ett varmt skratt till arbetsdagen. Grym på animation och webbdesign samt bra på att hålla flera bollar i luften. För tillfället på föräldraledigt och mycket saknad av hela teamet.

Fun fact:
Favoritord på finska:
Favoritord på svenska:

Sofia Wixner

Grafisk Designer

Med över 15 år i branschen har Sofia varit med om det mesta när det gäller grafisk design och tryck. Med en inställning att allt löser sig tar Sofia sig an olika design och formgivningsprojekt på Nordic Brandstep. Sofia har sin bas i Mora men hälsar på teamet med jämna mellanrum. Med Sofia blir det aldrig tråkigt då hon garanterat har en och annan historia att bjuda på!

Fun fact: Min nyaste passion är att skapa i lera
Favoritord på finska: Moi mukulat
Favoritord på svenska: Sommarlov

Tytti Jussila

Mediakoordinator

Med en unik förmåga att samla in tankar och omvandla dem till konkreta idéer och förslag fungerar Tytti främst som Corinnes högra hand när det gäller sociala medier och kommunikation. Med erfarenhet inom film, radio, journalistik, kommunikation, översättning, copywriting och sociala medier stöttar hon upp där teamet behöver det som mest. Tytti är finsk men har bott i Sverige nästan hela sitt vuxna liv. Hon lämnade hjärtat i Malmö och är just nu bosatt i södra Finland.

Fun fact: Älskar akrobatik.
Favoritord på finska & svenska: Aurinko & sade (betyder sol & regn) – båda påminner mig om att njuta av detta ögonblick som är just nu.

Viivi Sainio

Översättare

Med ett brinnande intresse för språk och olika kulturer fungerar Viivi som översättare på Nordic Brandstep och tar sig an stora som små översättningsarbeten mellan finska, svenska, engelska och franska. Förutom sitt jobb som översättare avlägger Viivi som bäst sina masterstudier i översättning och tolkning vid Helsingfors universitet.

Med erfarenhet av att ha bott i såväl Finland, Sverige som Frankrike har Viivi en stor förståelse för olika tankesätt och kulturella fenomen. Som översättare levererar hon alltid högkvalitativa texter som möter kundernas behov och fungerar ihop med den övriga kommunikationens tonalitet.
Fun fact: Jag tycker väldigt mycket om att läsa nyheter på nederländska fast jag inte kan språket alls. Jag förstår något utifrån tyskan och njuter av att lära mig nya ord på nederländska.

Favoritord på finska: Kotimaa (betyder hemland)
Favoritord på svenska: Växel (det var det första ordet jag lärde mig när jag pluggade svenska på högstadiet.)

Viivi

Vill du veta mer om hur vi jobbar, tveka inte på att höra av dig!
Du kan hitta våra kontaktuppgifter här

Kontakta oss