Ledarskapsakademin

Ny visuell identitet med fokus på de tre viktigaste elementen samt ny webbsida tydliggör Ledarskapsakademins erbjudande och får verksamheten att stå ut i mängden.

Mockup bild på LedarskapsAkademin webbsida
Kategori:

Ett visuellt uttryck som speglar det unika och mångsidiga nätverket

Uppdraget var att ta fram en ny visuell identitet och webbsida som reflekterar Ledarskapsakademins utveckling sedan starten 2012.

En sammanfattnings av Ledarskapsakademins visuella identitet

Med inspiration av verksamhetens tre viktigaste element: adepterna, alumnerna och ambassadörerna, tog vi fram en symbol som symboliserar synergin och utveckling mellan dessa. Den orangea färgen på symbolen inger klarhet, hopp men indikerar även att våga sticka ut i mängden och visa riktning, precis som en bra ledare gör när det behövs som mest.

Webbsidans syfte var att lyfta fram de personer som tillsammans bygger nätverket samt att fungera som en portal för ansökan. Genom en kombination av grafiska element med kompletterande text kan besökarna ta del av Ledarskapsakademins utbud och erbjudande. Webbplatsen innehåller mycket information men med hjälp av t.ex. pop-ups får besökarna ändå en tydlig överblicksbild utan att bli överväldigade.

Uppdraget

I det här projektet ingick:

  • En ny webbsida.
  • Strategisk rådgivning kring kommunikations- och marknadsföringsfrågor.
  • Omfattande visuell identitet som innehåller bland annat grafiska mallar för olika sociala medier.
  • Skapande av roll-ups som används på olika evenemang.
  • Framtagande av textinnehåll på webben och rådgivning kring bildmanér.
  • Samarbetet har fortsatt som ett löpande uppdrag efter webben lanserades.

Projektet för Ledarskapsakademin var en del i ett större re-branding projekt för Svenska Bildningsförbundet. Här kan du läsa mer om re-branding projektet.

Samarbetet med Nordic Brandstep var smidigt. De förstod vår vision och vad vi var ute efter och slutresultatet blev högklassigt och fräscht.

Matilda Häggman Grindgärds
Projektledare, Svenska Bildningsförbundet

Mockup bild på Ledarskapsakademin webbsida

Bekanta dig med Ledarskapsakademin

Ledarskapsakademin är en del av Svenska Bildningsförbundet rf. Målsättningen med Ledarskapsakademin är att stötta engagerande svensk- och flerspråkiga unga i Finland med intresse för det samhälleliga och innovativa, som därtill strävar efter ansvarsfulla positioner inom samhällets alla sektorer. Erbjudandet består av en ledarskapsutbildning på ett knappt år samt en aktiv alumn- och ambassadörsverksamhet.

Besök Ledarskapsakademin här.

Är du nyfiken på att anlita oss för ditt nästa projekt?
Jag ser fram emot att höra från dig!

Corinne Grönholm
VD

Kontaktuppgifter

corinne@nordicbrandstep.com

Corinne Grönholm, VD på Nordic Brandstep